Swecare Rising Star Award 2023 – AlgoDx vinnare

2023-05-03

Forskningsbolaget AlgoDx, som är knutet till Statistiska institutionen på Uppsala universitet och har utvecklat en AI-plattform för precisionsmedicin i intensivvården, får priset Swecare Rising Star Award 2023.

Juryns motivering: Årets vinnare är ett spännande bolag som utvecklat en metod för att hantera sepsis. Genom en plattform som använder artificiell intelligens för att tidigarelägga diagnos, kan man både rädda liv och minska kostnader för sjukvården. Med disruptiv teknik och evidensbaserad mjukvara har de bevisat att en av vår tids mest dödliga syndrom kan predikteras med högre säkerhet än nuvarande diagnostiska metoder. En extremt skalbar affärsmodell och en robust internationaliseringsstrategi, där man bland annat utvecklat strategiska samarbeten med globala journalsystemleverantörer och aktörer inom den amerikanska hälso- och sjukvården, gör att juryn bedömer att AlgoDx har stor potential för internationell framgång och därmed är årets vinnare av Swecare Rising Star Award 2023.

I över tio år har Swecare Export Awards årligen delats ut till de företag som med kreativitet, engagemang och räckvidd satt svensk innovation inom hälsa och sjukvård på världskartan. Årets vinnare av det prestigefulla priset har korats av en jury som representerar både branschen och det offentliga Sverige.

Priset delades ut på Swecares årskonferens 27 april 2023.

De får årets exportpris – presenterades av socialministern vid Swecare Export Awards, pressmeddelande Swecare på mynewsdesk.

AlgoDx – AI-plattform för precisionsmedicin i intensivvården

Inger Persson är universitetslektor på statistiska institutionen på Uppsala universitet och även ansvarig för AI och biostatistik inom forskningsbolaget AlgoDx.